ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού είναι εγκλωβισμένη στα μεγάλα αστικά κέντρα

Η πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού είναι εγκλωβισμένη στα μεγάλα αστικά κέντρα e-synews.gr

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού είναι εγκλωβισμένη στα μεγάλα αστικά κέντρα

Υποψήφια Ευρωβουλευτής Ελλήνων Συνέλευσις Μαρία Ντάσιου

ARVE

Ο πλούτος μας πέρασε σε ιδιωτικές εταιρείες και είναι στο χέρι μας να τον πάρουμε πίσω. Όλοι θα συμφωνήσουμε πως ζούμε στην πιο όμορφη και πλούσια χώρα όπου οι διαχειριστές μας ξεπούλησαν τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού ξεκίνησε μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο με εσωτερική μετανάστευση διότι και τότε το κράτος δεν βοήθησε τους πολίτες να αναπτυχθούν στον τόπο τους , αλλά με κίνητρα και ίδρυση βιομηχανιών – βιοτεχνιών μέσα στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι κατάφεραν να εγκλωβίσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού σε 2 περιοχές όπου ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς να υπάρχει σωστό πολεοδομικό σχέδιο.

Το 3% της έκτασης της χώρας μας κατοικείται από τον μισό περίπου πληθυσμό με το υπόλοιπο ποσοστό να είναι διασκορπισμένο σε διάφορες περιοχές. Σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία δεν δύναται να μετακινηθεί πέτρα αν δεν τηρείται η νομοθεσία και δεν υπάρχουν νομικά παραθυράκια όπως στην Ελλάδα.

Εκεί δεν συμβαίνει αυτό, εδώ γιατί; Μήπως δεν είμαστε μέλη της Ε.Ε.;

Η μεγαλύτερη μετανάστευση ξεκίνησε από τότε που εισήλθαμε ως μέλος στην Ε.Ε. από το 1979-1981 με την μεγάλη ανάπτυξη των αστικών κέντρων. Οι άνθρωποι που ζούμε εγκλωβισμένοι θα θέλαμε να φύγουμε και να ζήσουμε σε πιο ωραίο περιβάλλον όπου τα παιδιά μας θα είναι μέσα στο πράσινο και την φύση , βρισκόμαστε σε μία κεντρική πλατεία στην Καλαμαριά με ελάχιστα δέντρα και αν δεν βγεις εκτός πόλης δεν μπορείς να αναπνεύσεις πράσινο. Το ίδιο συμβαίνει και στο κέντρο της πόλης.

Ενώ μετακινήθηκε μεγάλο μέρος του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω εργασίας σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες εν τέλει σήμερα βιομηχανία δεν υπάρχει ενώ οι πολιτικοί μας μιλάνε για ανάπτυξη που δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Με νόμους και φόρους έκλεισαν οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις ενώ πολλοί άνθρωποι χρωστούν τα ακίνητά τους καθώς αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια στις τράπεζες και τα funds.

Τα κόμματα που ζητούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη τί θα πράξουν που δεν έκαναν τόσα χρόνια εντός της Ευρωβουλής; Γι’ αυτό τον λόγο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων απέχουν από τις εκλογές.

Δρόμους και πεζοδρόμια δεν έχουμε. Από όπου και να περάσουμε υπάρχουν λακκούβες. Οι γειτονιές θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Στις παιδικές χαρές υπάρχουν κάγκελα, τα σχολεία είναι διαλυμένα. Που καταλήγουν οι φόροι μας; Πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και διόδια ενώ είναι παράνομο να υπάρχουν και τα δύο παράλληλα.

Τα τέλη βάσει του κυβισμού είναι παράλογα ενώ όλα έχουν 4 ρόδες. Υπάρχουν χιλιάδες παράλογοι και παράνομοι φόροι στην Ελλάδα. Ο ΦΠΑ καταλήγει εξ ολοκλήρου στην Ε.Ε. όπου κάθε 4 έτη δίνουμε ένα ΑΕΠ. Που πηγαίνουν τόσα χρήμα και πως αξιοποιούνται;

Για εισαγωγές οχημάτων στην Ελλάδα πληρώνουμε 100% σε φόρο. Είμαστε 2ης κατηγορίας πολίτες; Δεν υπάρχει ισότητα στην Ε.Ε. παρά το γεγονός πως οι Έλληνες είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Το όνομα «ΕΥΡΩΠΗ» είναι Ελληνικό και πρέπει να δίνουμε βάση στις λέξεις.

Επιμέλεια κειμένου: Δήμος Δημαρέσης

The post Η πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού είναι εγκλωβισμένη στα μεγάλα αστικά κέντρα appeared first on e-synews.gr.



source https://www.e-synews.gr/2024/06/13/i-pleiopsifia-toy-ellinikoy-plithysmoy-einai-egklovismeni-sta-megala-astika-kentra/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια